20EMS

CUM FUNCȚIONEAZĂ  STIMULAREA ELECTRICĂ A MUSCULATURII (EMS)?

În prezent, știm cu toții că mușchii au nevoie de stimuli pentru a se activa. În viața de zi cu zi, acești stimuli sunt declanșați prin sistemul nervos central și transmiși spre coloana vertebrală și nervi la mușchii corespunzători. Din punct de vedere somatic, acești stimuli endogeni sunt de natură electrică, adică produși în mod natural în corpurile noastre.

EMSTechnology1
IMPULSE_PAUSE
Muscle

CU ALTE CUVINTE, TEHNOLOGIA EMS NU REPREZINTĂ ALTCEVA DECÂT O INTENSIFICARE INTENȚIONATĂ A STIMULILOR ELECTRICI PROPRII AI CORPULUI, DAR APLICATĂ DIN EXTERIOR.

Box_Girl

Astfel, rezultatele optime se obțin atunci când se îmbină condiția fizică funcțională și stimularea electrică. Cu alte cuvinte, pentru fiecare exercițiu care duce la contracția mușchilor există în plus un impuls electric exterior corespondent, reglat direct pe grupa musculară. Mușchiul suportă o creștere suplimentară a tensiunii, recrutând și angajându-și fibrele, astfel generând un reglaj mai eficient al stimulului.

STIMULAREA ELECTRICĂ A MUȘCHILOR (EMS) VĂ POATE AJUTA LA FORTIFICAREA MUȘCHILOR SLABI. EXISTĂ O SERIE DE TEORII DESPRE MODUL ÎN CARE  TEHNOLOGIA EMS POATE CONTRIBUI LA TONIFIEREA MUȘCHILOR.

Un posibil motiv este că, atunci când o persoană contractă la maxim un mușchi, în cel mai bun caz doar 30% dintre fibrele musculare se află într-o stare de contracție. Restul de 70% sunt într-o stare de recrutare latentă și în așteptare atunci când fibrele care se contractă obosesc. Cu tehnologia EMS, poți stimula electric aceste fibre musculare aflate în stare de repaus pentru a le îmbunătăți rezistența.  Din punct de vedere clinic, se pare că tehnologia EMS este mai eficientă atunci când mușchii sunt foarte slăbiți, respectiv în acele situații în care întâmpini dificultăți la efectuarea exercițiilor antigravitaționale.

UN ALT FACTOR DE LUAT ÎN CALCUL ESTE FAPTUL CĂ TEHNOLOGIA EMS ACȚIONEAZĂ PRINTR-O CREȘTERE  A VITEZEI DE ACTIVARE A UNITĂȚII MOTORII.

Ca să explicăm pe înțelesul tuturor, sunt necesare aproximativ 10.000 de repetiții pentru activitatea ta cerebrală pentru a învăța cum să transmită repede un mesaj mușchilor prin intermediul celor mai rapide căi nervoase. Acest șablon de contracție devine „engrama memoriei” tale. Cu cât mai frecvent este recrutat mușchiul, cu atât corpul devine mai abil în identificarea celui mai rapid mod de recrutare a mușchiului respectiv. Tehnologia EMS îți poate oferi contracții repetate pentru a accelera acest proces de învățare.

Muscules_Stimulated

Există câteva tipuri de mușchi implicați

în mișcările zilnice naturale

și în antrenamentul zilnic al corpului.

 

 

Twich_Muscle

Fibre musculare de tip 1 (fibre cu contracție lentă)

 • În timpul mișcării normale, fibrele musculare lente de tip 1 (fibre cu contracție lentă) sunt implicate în viața de zi cu zi.

Fibre musculare de tip 2 (fibre cu contracție rapidă)

 • Deși fibrele musculare de tip 2 sunt mai relevante în antrenamentul la sală, fiind rapide și puternice, acestea se dezvoltă numai prin antrenament de înaltă intensitate.
 • Prin utilizarea tehnologiei EMS, fibrele musculare de tip 2 sunt implicate și antrenate, dând rezultate rapide.
EMSTechnology2

STIMULARE MUSCULARĂ SINCRONIZATĂ (SYNCHRONIZED MUSCLE STIMULATION)

Un al avantaj al antrenamentului de tip EMS în studiourile Fit Express™ față de antrenamentul convențional este că aproape toate unitățile motorii sunt activate simultan. Aceasta înseamnă că poți antrena toate cele 9 grupe majore de mușchi în același timp, comparativ cu antrenamentul convențional într-o sală unde îți antrenezi câte o grupă de mușchi după alta. Trebuie să ții cont și de faptul că, pe durata antrenamentului obișnuit, nu poți antrena tot corpul în 20 de minute, avantaj pe care tehnologia EMS ți-l oferă.

Așadar, pentru a înțelege cu adevărat conceptul, avem nevoie de un exemplu simplu, respectiv activarea grupelor de mușchi agoniști și antagoniști (biceps și triceps), care sunt antrenate simultan cu tehnologia EMS.

TONIFIERE MUSCULARĂ FOARTE EFICIENTĂ

Cu ajutorul tehnologiei EMS se acționează și asupra fibrelor musculare joase în vederea tonifierii acestora datorită parametrilor de antrenament, care pot fi selectați liber.

Aceasta înseamnă că, spre deosebire de antrenamentul convențional la sală, tehnologia EMS nu solicită resurse mari de timp, dar poate implica și exerciții care se execută în timpul ședințelor de Yoga sau Pilates.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele oferite de antrenamentul de tip EMS.

PE SCURT, TEHNOLOGIA EMS ÎȚI OFERĂ:

PE SCURT, TEHNOLOGIA EMS ÎȚI OFERĂ:

ECONOMIE DE TIMP

Este un exerciții de contracție simultană a tuturor mușchilor, prin urmare vei petrece doar 20-25 de minute antrenându-te.

OBȚINEREA PROCENTULUI OPTIM DE GRĂSIME CORPORALĂ

Întrucât este vorba despre un exercițiu de tonifiere, eficient, îți schimbă metabolismul și modul în care corpul   tău arde caloriile. Este un instrument foarte eficient pentru a slăbi și a elimina grăsimile încă de la prima sesiune de antrenament.

CREȘTEREA MASEI MUSCULARE

Electrozii sunt plasați pe fiecare grupă musculară importantă, astfel toate impulsurile își ating ținta. Este ușor și nu poți da greș cu acest tip de antrenament întrucât fiecare mușchi se contractă, așa cum ar trebui.

ARTICULAȚII PROTEJATE

Impulsurile electrice acționează direct asupra mușchilor, nu se exercită presiune asupra articulațiilor, prin urmare, acestea nu sunt solicitate, așa cum se întâmplă deseori în cazul exercițiile convenționale cu greutăți.

PROBLEME DE SPATE AMELIORATE

Echipamentul de antrenament include electrozi de-a lungul coloanei vertebrale, deci sunt antrenați și mușchii care susțin postura, care sunt rareori antrenați.  Astfel, acești  mușchi se fortifică, ceea ce  poate duce la ameliorarea durerilor de spate.

ECHILIBRAREA SISTEMULUI MUSCULAR

Electrozii încorporați pot stimula și dezvolta toate toate grupele musculare sau doar pe cele selectate, dacă se dorește, astfel că inclusiv„verigile mai slabe” ale corpului pot fi tonifiate.

Ca să nu mai spunem că nu mai ai nevoie de o geantă de antrenament, deci îți oferim tot ceea ce ai nevoie pentru a te antrena și a reveni ușor la programul tău obișnuit!

Așa că, antrenează-te ca un atlet la Fit Express!

FAQ

Cum funcționează tehnologia EMS în studiourile Fit Express™?

 • Tehnologia EMS este un antrenament pentru întregul corp care are la bază stimularea electrică.
 • Trebuie să înțelegi următoarele aspecte: mușchii noștri sunt stimulați constant în viața de zi cu zi de către elementele bioelectronice din corpurile noastre.
 • Trebuie să înțelegi următoarele aspecte: mușchii noștri sunt stimulați constant în viața de zi cu zi de către elementele bioelectronice din corpurile noastre.
 • Aceasta duce la contracții musculare mai puternice, mult mai intense decât în cazul antrenamentului convențional.

Există studii referitoare la tehnologia EMS?

 • Mai multe studii ale universităților din Bayreuth (2002-2003) și Erlangen-Nuremberg (2009), Universitatea Sportivă Germană din Cologne (2008) și Clinica Cardiologică Bad Oeynhausen (2010) arată eficacitatea antrenamentului EMS.Chiar și persoanele care nu se antrenează în mod obișnuit pot obține în scurt timp rezultate vizibile cu antrenamente de cincisprezece până la douăzeci de minute pe săptămână.

  Așadar, nu se produc efecte pozitive doar asupra tonifierii corporale generale: tehnologia EMS acționează în mod surprinzător atunci când sunt stabilite obiectivele pe care fiecare dintre noi urmează să le obțină.

  De exemplu: asupra zonei feselor, zonei abdominale sau a spatelui.

Pot îmbina tehnologia EMS și antrenamentul obișnuit?

 • Da.Fiecare persoană ar trebui să includă în antrenamentul obișnuit exerciții de rezistență.

  Poziția verticală care menține eficiența mușchilor este posibilă doar prin exerciții regulate.

  Înlocuirea antrenamentului pe o perioadă lungă de timp poate duce la revenirea mușchilor la starea inițială,

  la fel ca în cazul antrenamentului obișnuit de forță.

De ce este tehnologia EMS atât de eficientă?

 • Atunci când ajungeți la un studio Fit Express™ veți beneficia la un antrenament complet în doar 20 de minute.90% din fibrele musculare sunt stimulate simultan la fiecare contractare!

  Comparativ cu antrenamentul obișnuit cu greutăți, sunt antrenați și mușchii inferiori.

  Acest tip de antrenament îmbunătățește coordonarea intramusculară și intermusculară.

  Antrenamentul se desfășoară într-un mod intensiv si rapid.

Există boli care pot fi ameliorate prin tehnologia EMS?

 • Da, chiar există.Antrenamentul EMS a fost inițial utilizat ca tratament medical auxiliar.

  Poate ameliora durerile de spate.

  Poate îmbunătăți starea mușchilor în cazul atrofierii acestora.

  De asemenea, este eficient în cazul traumatismelor corporale (de exemplu, o intervenție chirurgicală la genunchi).

  Poate antrena doar anumite părți ale corpului.

 • Un studiu din anul 2011 publicat de către Asociația Națională pentru Forță și Îmbunătățirea Condiției Fizice a indicat antrenamentul EMS ca tehnică de recuperare pentru jucătorii de baseball de pe poziția de aruncători.Studiul arată că antrenamentul EMS poate îmbunătăți performanța la aruncare, contribuind, astfel, la procesul de recuperare.

  Acest studiu a indicat faptul că antrenamentul EMS ar putea diminua efectele unor traumatisme, permițând jucătorului de pe poziția de aruncător să efectueze mai multe aruncări în același joc, ceea ce ar reduce numărul de zile de recuperare dintre jocuri.

Ce anume face ca Fit Express să fie diferit de alți furnizori de tehnologie EMS?

 • Fit Express™ se ocupă în mod exclusiv de antrenamentul EMS în studiourile sale.Suntem atât de încrezători în acest concept de condiție fizică încât nu furnizăm niciun alt antrenament intermediar.

  În plus, oferim posibilitatea ca fiecare client să aibă propriul antrenor – un aspect foarte important pentru îndeplinirea obiectivelor în urma antrenamentului.

  Într-un studio Fit Express™, antrenorul își dedică 20 de minute exclusiv antrenamentului dumneavoastră.

  De asemenea, nu trebuie ignorat  faptul că dozarea impulsurilor electrice este reglată individual J

Care sunt cerințele care trebuie îndeplinite pentru a folosi tehnologia EMS?

 • Nu există nicio cerință specială în acest sens.Orice persoană cu o stare de sănătate bună poate folosi antrenamentul EMS pentru a obține rezultate benefice.

  Doar în anumite grupuri-țintă, la care efortul fizic mai mare sau activitățile sportive sunt excluse în principiu, nu se recomandă antrenamentul EMS.

  De exemplu: în cazul afecțiunilor febrile acute, al persoanelor care au stimulator cardiac, al femeilor însărcinate, al bolnavilor de cancer etc.

  Este recomandată organizarea unui interviu cu fiecare persoană cu privire la problemele de sănătate pentru a vedea dacă există contraindicații în ceea ce privește antrenamentul.

Pot folosi tehnologia EMS după sarcină?

 • Da, desigur, dar depinde de tipul de naștere pe care l-ai avut, respectiv naștere naturală sau prin cezariană.În cazul cezarienei, este necesar ca personalul medical, care s-a ocupat de sarcina dumneavoastră, să indice care este momentul potrivit pentru a începe antrenamentul.

  În general, majoritatea femeilor care au născut prin cezariană pot apela la antrenamentul EMS după 3 luni de la naștere.

  Acest antrenament este extrem de eficient pentru mușchii abdominali, deoarece antrenamentul EMS întărește baza și acționează asupra fibrelor musculare de tip 2, care sunt neglijate în timpul sarcinii.

  Acest tip de antrenament reprezintă un antrenament de recuperare deosebit de eficient după 9 luni de sarcină și durează doar 20 de minute.

Cum ați rezuma beneficiile antrenamentului de tip EMS?

 • Recuperare – mărirea fluxului sanguin și eliminarea acidului lacticAntrenament – forță, rezistență, putere, mărime etc.

  Reabilitare – formarea și întărirea mușchilor

  Prevenire – încălzire înainte de exerciții

  Aspect – tonifierea mușchilor